doubleclick


Er zijn aandoeningen die met hidradenitis suppurativa in verband worden gebracht. Sommige mensen met HS hebben
ook last van onderstaande aandoeningen.

Artritis Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Kanker Ernstige acne

 

Artritis

Hidradenitis suppurativa kan voorkomen met artritis. Artritis is een ontsteking van de gewrichten en veroorzaakt pijn.

Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Hidradenitis suppurativa kan voorkomen in combinatie met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa onstaan ontstekingen in het maagdarmkanaal. Na verloop van tijd kunnen delen van het maagdarmkanaal beschadigd raken.

Kanker

Voornamelijk mannen met langdurige hidradenitis suppurativa op de billen hebben een hoger risico op op het ontstaan van plaveiselcelcarcinomen (een vorm van huidkanker) in de langdurige bestaande ontstoken gebieden. Het is belangrijk dat de hidradenitis adequaat behandeld wordt om dit te voorkomen en dat een arts symptomen van kanker in de gaten houdt om vroege opsporing mogelijk te maken .

Ernstige acne

HS kan samengaan met ernstige acne. Ernstige acne kenmerkt zich hoofdzakelijk door puisten, bulten en meeeters in het gezicht en op de rug Wanneer de ontstekingen niet worden behandeld, kunnen er littekens ontstaan. Omdat de klachten en symptomen (zoals een onderhuidse bult, knobbel of steenpuist) lijken op de verschijnselen bij hidradenitis suppurativa, wordt soms wordt de diagnose acne gesteld, terwijl er eigenlijk sprake is van HS.